torsdag, januar 17, 2008

Litt meir om internett-musikk

Før i tida hadde eg ein CD-spelar og fleire høge stablar med CD-plater på kontoret. No har eg lese inn mine favoritt-plater på harddisken heime, og installert eit program som heiter "Winamp Remote". På den bærbare datamaskina har eg ein liten mottakar for ICE mobilt internett. Når eg ønskjer å høyre ein av favoritt-låtane mine, kan eg logge meg på ei vevside som kallar opp maskina mi heime og får henne til å spele av songen over Internett. Så alle CDar eg har lagt inn heime har eg óg med meg kvarhelst eg har Internett.

I tillegg lyttar eg på last.fm, ein "Internett radio" som spelar tilfeldige plater som den trur eg likar. Dersom eg høyrer ein song eg skikkeleg mislikar, kan eg trykke ein knapp så den aldri blir spela meir. Dersom eg berre ikkje vil høyre han no, kan eg spole forbi. Dersom det er ein song eg likar, kan eg sei frå om det og den vil kome på ein annan kanal som berre spelar favorittar. Det er ei nokså blanda forsamling, du kan høyre dei på http://www.last.fm/listen/user/Itlandm/loved .

Elles abonnerer eg på MSN si musikkteneste. Den har ikkje særleg mykje god musikk, men den som er kan du høyre så ofte du vil, ikkje i tilfeldig rekkefølgje som på Last.FM.